---

Idegenvezeto.eu

---
Home / Budapest und Umgebung / Kirándulások Budapest környékén
A+ R A-

Kirándulások Budapest környékén

Budapesti városnézés mellett engedje meg, hogy megismertessem Önnel fővárosunk megejtő szépségű környékét is. Kérésre közösen is összeállíthatunk egész vagy félnapos programokat illetve, ha a csoport nem rendelkezik saját busszal, az utazásról is tudok gondoskodni.

Az alábbiakban a legkedveltebb kirándulóhelyeket szedtem össze.

Kirándulás a Budai hegyekbe

A Budai- hegység szinte korlátlan kirándulási lehetőséget kínál. Legyen szó természetjárásról vagy akár barlanglátogatásokról.

 

Kirándulás a Dunakanyarba

Utunk során a festőien kanyargó folyó, a Duna legszebb részei mentén haladunk. A nap során megismerkedünk a művész várossal, Szentendrével, a Dunakanyart évszázadok óta uraló Visegrád erődjével, és az első magyar fővárossal, Esztergommal.

 

Erzsébet királyné, Sissi nyomában

A fővárost kelet felé elhagyva a Gödöllői-dombvidéken keresztül jutunk el a Grassalkovich kastélyhoz, amely a közép-európai barokk építészet egyik legszebb alkotása. A magyar főrendek 1867-ben koronázási ajándékként vásárolták meg I. Ferenc Józsefnek és gyönyörű feleségének, Erzsébet királynénak, ismertebb nevén, Sisinek.

A királyné különösen sokat tartózkodott Gödöllőn. A kastélyban az állandó kiállításoknak köszönhetően időutazást tehetünk a ’boldog békeidőkbe’, Sisi idejébe.

Ezek után sétálhatunk egyet a pompás kastélyparkban, vagy akár ellátogathatunk a városhoz tartozó Máriabesnyőre is, amely kedvelt búcsújáróhely. Programunkat kérésre akár a közkedvelt domonyvölgyi Lázár Lovasparkban is zárhatjuk, ahol rendszeresen különleges lovasbemutatókat és műsorokat rendeznek.
Andrea Gulyás

Andrea Gulyás

Weitere Fragen? Bitte rufen Sie an

+36 30 2323 702

info@idegenvezeto.eu

Hungarian (formal)Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Haben Sie das schon mal gesehen?

Weitere Fragen? Bitte rufen Sie an 0036 30 2323 702